Kieft onder indruk van 'niet normaal goed' Ajax: "De finale is een must"

Wim Kieft is vol lof over Ajax na de overwinning in de Champions League tegen Juventus (2-1). De Amsterdammers bereikten de halve finale na de overwinning in Turijn en volgens de ex-voetballer moet de ploeg van Erik ten Hag nu ook de eindstrijd halen. Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

"Zoals Ajax na rust tegen Juventus speelde, was niet normaal goed. Van Europees topniveau. En volgens de Nederlandse voetbalcultuur", begint Kieft. "Alle twijfels zijn weggespeeld zolang Ajax maar durft te voetballen. Die lef ontbrak voor rust in Turijn. Enkele weken geleden dacht ik dat Ajax onderweg punten ging verspelen vanwege het overvolle programma. Nu zie ik in de Eredivisie geen enkele ploeg meer rondlopen waartegen dit Ajax punten kan verspelen."

In de halve finale van de Champions League wacht Tottenham Hotspur. "Het wordt een ander verhaal dan Real Madrid en Juventus. In Spanje en Italië was ieder resultaat meegenomen. Iedereen had er vrede mee als Ajax zou stranden. Nu niet meer. Spurs is geen Liverpool en de Londenaren missen belangrijke spelers als Kane, Son en Dier. Dat allemaal maakt Ajax tot favoriet. De finale is een ’must’ en dat geeft een ander soort druk."