Van Bommel laat zich uit over Ihattaren: "Ik weet niet wat er afgelopen jaar is gebeurd"

Mark van Bommel heeft tijdens zijn officiële presentatie als trainer van VfL Wolfsburg zijn licht laten schijnen op Mohamed Ihattaren. De 44-jarige oefenmeester zet de deur voor de negentienjarige middenvelder op een kier.

"Ik ken Mo heel goed. Toen hij vijftien of zestien was, heb ik hem bij PSV O19 gehaald. En ik heb hem meegenomen naar het eerste elftal", laat Van Bommel weten voor de camera van ESPN.

De nieuwe trainer van Wolfsburg is erg gecharmeerd van Ihattaren. "Ik denk dat je mijn mening over Mo kent: ik vind hem echt een fantastische speler en gewoon een goeie jongen, die het topniveau heeft gehaald met mij".

Moeizaam seizoen

"Ik weet niet wat er afgelopen jaar is gebeurd", waarmee Van Bommel doelt op het moeizame seizoen van Ihattaren. De voormalig profvoetballer had in die periode vaak appcontact met de talentvolle spelmaker.

Telefonisch contact vond echter niet plaats. "Maar ik ga hem niet bellen. Dat is niet aan mij: Roger Schmidt werkt met hem. Het zou slecht zijn als ik hem bel met adviezen. Dat doe je niet. Maar iedereen kent mij: Mo is gewoon een topspeler".

Weerzien

"Ik word natuurlijk altijd met hem in verband gebracht, omdat ik met hem gewerkt heb. Waar ik ook naartoe ga, Mo zal altijd genoemd worden. Het is gewoon een goede gast, een goede gozer, waar ik het ook goed mee kan vinden".

De oud-middenvelder zou het niet vreemd vinden als de linkspoot naar Duitsland verkast. "Of het zou kunnen? Wie weet, we hebben altijd belangstelling voor goede spelers", aldus Van Bommel.

Ook interessant