Kans op reglementaire nederlaag voor Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur moet vrezen voor een reglementaire nederlaag. De wedstrijd van donderdag tegen Stade Rennes in de Conference League wordt mogelijk niet gespeeld, bevestigt de Premier League-club. De ploeg uit Londen telt namelijk elf corona-besmettingen. En dat kan gevolgen hebben voor Vitesse. 

UEFA

Eerder stonden de officials van Tottenham in contact met de UEFA om wellicht de wedstrijd te verplaatsen. Als het aan de trainer Antonio Conte lag moet de wedstrijd wel verplaatst worden. "Het is duidelijk dat dit een serieus probleem is, iedereen is een beetje bang. Waarom zouden we het risico nemen?" Gaf de trainer aan in de persconferentie. Het is niet precies duidelijk hoe de stand van zaken is, de besmette spelers zijn namelijk nog in contact geweest met hun mede-spelers.

Volgens de regels van de UEFA dient Tottenham met dertien fitte spelers op het veld te staan exclusief een geregistreerde keeper. Met de schorsing van Ryan Sessegnon in het achterhoofd lijkt de ploeg van Conte net over voldoende spelers te beschikken. De selectie is daarom dusdanig zwak, dat men hoopt op het begrip van de UEFA en dat de wedstrijd wordt uitgesteld. 

Oplossing

Er is nog geen sprake van een definitieve beslissing van de UEFA, maar het lijkt er heel slecht uit te zien voor de ploeg uit Londen. Vanwege de grote belangen van de wedstrijd, namelijk een plaatsing voor de knock-outfase, kan er een mogelijkheid zijn dat Tottenham zelfs een reglementaire nederlaag aan de broek krijgt. Een nieuwe datum  vinden om deze wedstrijd in te halen is ook niet zo eenvoudig. Er staan namelijk voor Tottenham wedstrijden gepland op 12 december, 16 december, 19 december, 22 december, 28 december en 1 januari. Weinig ruimte dus.. 

Nederlands voordeel

Donderdagavond speelt Vitesse thuis tegen NS Mura. Op datzelfde tijdstip zou de wedstrijd van Tottenham en Stade Rennes ook plaatsvinden. Zowel Vitesse als Tottenham strijden voor een plek in de knock-outfase van de Conference League. Het verlies van Tottenham zou betekenen dat Vitesse aan een gelijkspel genoeg zou hebben om een plekje te bemachtigen in de knock-outfase.