Pierre van Hooijdonk over Huntelaar: ''Zijn aanwezigheid in de Eredivisie is iets om je op te verheugen''

Pierre van Hooijdonk over Huntelaar: ''Zijn aanwezigheid in de Eredivisie is iets om je op te verheugen''

Spits Klaas-Jan Huntelaar acteert na de zomer weer in het shirt van zijn oude liefde Ajax. De oud-international van het Nederlands elftal wordt tweede centrumaanvaller in de Johan Cruijff ArenA, achter Kasper Dolberg. Pierre van Hooijdonk denkt echter dat Huntelaar veel doelpunten gaat maken voor de Amsterdammers.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Pierre: "Mocht Dolberg geblesseerd raken, dan kan hij die twee wedstrijden per week gewoon aan. We kennen allemaal zijn eigenschap: dodelijk in het strafschopgebied. Huntelaar is echt een garantie voor doelpunten. Zijn aanwezigheid in de Eredivisie is iets om je op te verheugen."

Daar staat dan weer tegenover dat de Eredivisie al een aantal topspelers is kwijtgeraakt, zoals Eljero Elia, Davy Klaassen en Héctor Moreno. "Laten we niet overdrijven. Er is echt, ook straks weer, nog genoeg te genieten in de Eredivisie. Het ligt er maar net aan wat je referentie is. Nee, we moeten niet gaan vergelijken met twintig of veertig jaar geleden. Kijk naar de Eredivisie met een reëel beeld van het huidige internationale voetbal. Natuurlijk neemt de kwaliteit steeds wat af, maar spanning en vermaak zijn er volop. Dat hebben we de afgelopen seizoenen toch ook weer gezien."