PSV houdt situatie Marco van Ginkel 'nauwlettend' in de gaten

PSV had Marco van Ginkel graag ook dit seizoen van Chelsea gehuurd, maar de middenvelder liep een zware knieblessure op. Het herstel van Van Ginkel gaat de goede kant op en de Eindhovenaren houden de situatie van de voormalig captain van PSV nauwlettend in de gaten. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Van Ginkel speelde in zowel seizoen 2015/16 als 2016/17 de tweede seizoenshelft op huurbasis voor PSV, terwijl hij het volledige afgelopen seizoen in het Philips Stadion speelde. Hij had met zijn doelpunten (veertien stuks in 28 duels) een groot aandeel in de landstitel van de Eindhovenaren. Het Eindhovens Dagblad meldt dat een huurconstructie er voor de tweede seizoenshelft deze keer niet inzit, maar dat de vlag er komende zomer wellicht anders bij hangt. Van Ginkel heeft bij Chelsea een contract tot medio 2020, waardoor PSV hem zomaar voor een zachtere prijs zou kunnen binnenhalen dan de tien miljoen die The Blues afgelopen zomer vroegen.

"PSV zal benieuwd zijn naar de vraagprijs voor de oud-aanvoerder, die medio 2019 weleens een stuk lager kan uitvallen dan de afgelopen jaren", schrijft het Eindhovens Dagblad. Van Ginkel tekende in 2013 bij Chelsea en werd behalve aan PSV ook al aan Stoke City en AC Milan verhuurd.

De inmiddels vertrokken technisch directeur Marcel Brands legde vorig jaar zomer uit hoe het binnenhalen van Van Ginkel in z'n werk ging: