Ibrahim Afellay (tijdelijk?) terug bij PSV: Eindhovenaren helpen clubloze middenvelder

Ibrahim Afellay is terug bij PSV. Niet (direct) als speler, maar om aan zijn herstel van een zware blessure te werken. Afellay is momenteel clubloos en de Eindhovenaren bieden hun jeugdproduct de mogelijkheid om aan de slag te gaan met fysiotherapeuten om weer volledig fit te geraken. Dat meldt PSV via de officiële kanalen.

Afellay (32) liet eind januari in goed overleg zijn contract bij Stoke City ontbinden en zit sindsdien zonder club. "Ibrahim is hier opgegroeid en doorgebroken. Daarna werd hij een bepalende speler in diverse kampioensploegen. Het is voor ons niet meer dan logisch dat we hem helpen waar mogelijk. Het belang van Afellay staat vooralsnog bovenaan. We hebben nu afspraken gemaakt over individuele begeleiding door de fysieke staf van de jeugdafdeling van PSV. Als de volgende fase aanbreekt, gaan we kijken hoe we dat invullen", aldus technisch directeur John de Jong op de website van PSV.

Afellay speelde jarenlang in de jeugd van PSV en tussen 2004 en 2011 in het eerste elftal. Vervolgens maakte de aanvallende middenvelder een toptransfer naar Barcelona, maar daar - en later ook bij Schalke 04, Olympiakos en Stoke City - kwam de voormalig Oranje-international niet uit de verf. Blijft het bij een tijdelijke hereniging met PSV, of zit er wellicht meer in voor Afellay als hij straks weer fit is?

In seizoen 2008/09 maakte Afellay dertien competitiegoals: