De Wolf tatoeëert spandoek-tekst Feyenoord-Lazio Roma op zijn been

Voor veel Feyenoorders was de zege tegen Lazio Roma al een historisch moment, maar er gebeurde meer. Zo werd er bij de wedstrijd door supporters een enorm spandoek onthuld. Hierop stond de spreuk: "Ik duik voor niemand, niet voor jou en niet voor iemand anders". Deze heeft diepe indruk gemaakt op assistent-trainer John de Wolf. Hij heeft de spreuk namelijk inmiddels op zijn onderbeen laten tatoeëren.

De stichting Gladiatoren aan de Maas en supportersvereniging De Feijenoorder sloegen de handen ineen om voor de wedstrijd tegen Lazio Roma een enorm spandoek te maken. Op het doek zien we hoe de Rotterdamse bokser Bep van Klaveren (die in 1928 als eerste Nederlandse bokser Olympisch goud won) een Romeinse gladiator neerslaat. Daarbij de bewuste spreuk. Deze spreuk zou Bep van Klaveren in 1936 meegedeeld hebben aan de legendarische gangster Al Capone. Deze benaderde hem om een bokswedstrijd te fixen. Een verlies van Van Klaveren zou goed uitkomen voor de bookmakers. Van Klaveren was echter niet van dit voorstel gediend en liet dit naar verluid met deze oneliner weten. Van Klaveren won vervolgens de wedstrijd en werd nooit meer uitgenodigd door Al Capone. Hett doek is inmiddels in 7 stukken gedeeld. Deze worden op 13 november geveild tijdens het boksgala 'Gladiatoren aan de Maas". De opbrengst komt ten goede aan de gelijknamige stichting die weerbaarheidstrainingen voor kinderen met weinig zelfvertrouwen verzorgd.

John de Wolf laat spreuk tatoeëren

Of John de Wolf mee gaat bieden is niet bekend, maar via Instagram heeft hij inmiddels de beelden gedeeld van de tatoeage van de legendarische spreuk. De tattoo is gezet door de al even legendarische Rotterdamse Tattoo-artiest Tatoo Bob.