Vrijdag de Dertiende Oranje-ongelukselftal

Zwarte katten aan de kant en konijnenpootjes bij de hand voor het Vrijdag de Dertiende Oranje-ongelukselftal.

Het zat deze elf ongelukkige zielen in hun interlandcarrière niet bepaald mee.

Doelman: Gejus van der Meulen moest de meeste tegengoals van alle 54 Oranjekeepers incasseren. Hij moest in totaal honderd keer vissen. In de jaren '20 en 30 van de 20e eeuw behoorde hij tot de populairste voetballers van Nederland, maar later tot de meest verguisde vanwege zijn collaboratie met de Duitse bezetter.

Linksback: Marc van Hintum. Speelde acht interlands. Won geen enkele keer. Pure pech.

Centrale verdediger: Ben Stom was de eerste Nederlandse international die een eigen doelpunt scoorde. Op 30 april 1905 in de eerste interland van Oranje was hij de ongelukkige in de wedstrijd tegen België. What’s in a name?

Centrale verdediger: Henk Fräser speelde zes interlands onder vijf verschillende bondscoaches. Thijs Libregts, Nol de Ruiter, Rinus Michels, Leo Beenhakker en Dick Advocaat. Geen van deze zes duels werd gewonnen.

Rechtsback: Niels Oude Kamphuis. Speelde één interland, maar kwam niet verder dan tien minuten. Oranje en Oude Kamphuis werd niet echt een gelukkig huwelijk.

Linkshalf: Michel Valke scoorde in het WK-kwalificatieduel met Oostenrijk in eigen doel. Daardoor liep Oranje het WK mis. De beelden van deze misser komen nog regelmatig op televisie voorbij. Bijzonderheid: Valke speelde zijn hele voetballoopbaan met slechts één nier.

Centrale middenvelder: Otman Bakkal viel op 18 november 2009 in tegen Paraguay. Hij speelde zes minuutjes en is daarmee van al de ruim 700 internationals een van de spelers met de minste speelminuten in Oranje.

Rechtshalf: De oudste debutant in Oranje als veldspeler was Barry van Galen (34). Van Galen speelde alleen tegen Andorra en werd daarvoor en daarna nooit opgeroepen. Dan ben je een echte pechvogel.

Linksbuiten: Marcel Peeper werd in maart 1990 opgeroepen voor de interland tegen de Sovjet-Unie. Peeper had een basisplaats in die wedstrijd, maar moest na achttien minuten het veld verlaten met een dubbele beenbreuk na een overtreding van Gorloekovitsj, die onbestraft bleef. Een nieuwe kans zou er nooit meer komen.

Spits: Jan Mulder behoorde (voor hemzelf onverwacht) niet tot de WK-selectie van 1974. Toen Mulder het hoorde reed hij naar het huis van zijn schoonouders in Groningen en sloopte daar uit woede het kippenhok.

Rechtsbuiten: Quincy Promes, verloor de eerste zes interlands met Oranje.

Coach: Danny Blind. Moeten we dit nog uitleggen?