Voorbeschouwing Go Ahead - PSV: Vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen

In Deventer maakt men zich op voor het tweede topaffiche in een paar dagen tijd. Na de 1-0 zege in de IJsselderby op PEC Zwolle, maken de Eagles zich nu klaar voor PSV, dat wel met 0-4 onderuit ging in eigen huis. De ploeg van Roger Schmidt werd zondag namelijk van de mat geveegd door Feyenoord.

Vorm

De nederlaag is hard aangekomen in Eindhoven. De koppositie werd verspeeld aan Ajax en supporters floten de eigen trainer uit. De fans zijn het niet eens met de keuzes van de trainer en lieten dat duidelijk merken. PSV heeft een zware week gehad, daags voor de wedstrijd tegen Feyenoord speelde PSV in de Europa League tegen Real Sociedad (2-2). Het was een wedstrijd die gewonnen had kunnen worden, maar de bal wilde er niet in op het einde. In de Eredivisie staan de Eindhovenaren na het eerste puntenverlies op de tweede plaats.

Go Ahead Eagles gaat met een compleet ander gevoel richting de wedstrijd van woensdagavond. De club uit Deventer versloeg aartsrivaal PEC (1-0) en staat zelfs in het linkerrijtje. Met zes punten uit vijf duels is de seizoensstart van Go Ahead keurig te noemen. De ploeg van trainer Kees van Wonderen speelt dit seizoen in principe met als doel om niet te degraderen, het begin is dus uitstekend.

Verwachtingen

PSV zal gebrand zijn op revanche. Daarnaast zou een nederlaag of puntenverlies tegen Go Ahead natuurlijk veel stof op doen waaien. Go Ahead heeft eigenlijk juist niks te verliezen en kan dus vrijuit voetballen.

Vermoedelijke opstellingen

Verwacht wordt dat er in de opstelling van Go Ahead geen grote verrassingen zitten. De opstelling van PSV is daarentegen altijd een verrassing. Het ligt in de lijn der verwachting dat Roger Schmidt weer een aantal andere spelers in de basis zal laten starten dan in de wedstrijd tegen Feyenoord.

Go Ahead Eagels: Hahn, Deijl, Kuipers, Brouwers, Nauber, Kramer, Berden, Lucassen, Cardona Rovira, Rommens, Heil

PSV: Drommel, Teze, Ramalho, Obispo, Max, van Ginkel, Pröpper, Boscagli, Gakpo, Götze, Zahavi

Ook interessant