Peter Bosz ontslagen bij Bayer Leverkusen

Peter Bosz is ontslagen als trainer bij Bayer Leverkusen. Dat heeft de club dinsdagochtend naar buiten gebracht. De nederlaag tegen Hertha BSC heeft de clubleiding doen besluiten om de 57-jarige trainer de laan uit te sturen.

Leverkusen verloor afgelopen zondag voor de tiende keer dit kalenderjaar. "Door de ontwikkelingen van de laatste weken zijn we tot het besluit gekomen, dat het ontslag van Peter Bosz onvermijdelijk is", zegt directeur Rudi Völler op de clubwebsite. "De 3-0 nederlaag bij Hertha BSC was helaas het teken dat onze ploeg de laatste tijd telkens weer in hetzelfde patroon vervalt".

"Het is ons niet gelukt af te rekenen met de terugkerende fouten en weer de succesvolle weg in te slaan", vervolgt Völler. "Na een zakelijke en open analyse van de sportieve situatie zijn we daarom overeengekomen ondanks de grote waardering voor Peter Bosz tot een breuk te komen". Leverkusen staat door de slechte reeks slechts zesde in de Bundesliga.

Hannes Wolf

Bovendien moeten zijn assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas het veld ruimen. Hannes Wolf neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar. Wolf zal worden bijgestaan door Peter Hermann. De oud-trainer van onder meer Ajax en Vitesse werd op 23 december 2018 aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Leverkusen.