Gerd Müller (75) overleden

Triest nieuws uit Duitsland: Gerd Müller is zondagochtend op 75-jarige leeftijd overleden. De oud-profvoetballer scoorde namens Bayern München maar liefst 566 keer in 607 competitieduels. 

"Vandaag is een trieste, zwarte dag voor FC Bayern en al zijn fans. Gerd Müller was de beste spits die er ooit is geweest - en een fijn persoon, een persoonlijkheid in het wereldvoetbal", laat Herbert Hainer, voorzitter van Bayern München, weten in een statement.

"Wij zijn in diep verdriet verenigd met zijn vrouw Uschi en zijn familie", vervolgt Hainer. "Zonder Gerd Müller zou FC Bayern niet de club zijn waar we vandaag allemaal van houden. Zijn naam en de herinnering aan hem zullen voor altijd voortleven".

'Een van de grootste legendes'

"Het nieuws van het overlijden van Gerd Müller raakt ons allemaal diep", vult Oliver Kahn, CEO van Bayern, aan. "Hij is een van de grootste legendes in de geschiedenis van FC Bayern, zijn prestaties zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard en zullen voor altijd deel uitmaken van de geweldige geschiedenis van FC Bayern en het hele Duitse voetbal".

Erelijst

Der Bomber won in zijn carrière onder meer de Europacup I en Europacup II. Müller bleef na zijn spelersloopbaan lang verbonden aan Bayern München. De voormalig spits leed al geruime tijd aan Alzheimer.  

Gerd Müller overleden