'Brief gevonden na aanslag spelersbus Borussia Dortmund: 'In naam van Allah''

De Duitse politie is op zoek naar een vluchtauto met een buitenlands kenteken, dat meldt Bild. De auto is mogelijk betrokken geweest bij de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund, dinsdagavond. Ook wordt gemeld dat er een brief is gevonden, die begint met: 'In naam van Allah'.

Kort na de aanslag werd een zoektocht gestart naar een mogelijke vluchtauto van de dader(s). Die Welt komt naar buiten met het nieuws dat er een brief is gevonden na de aanslag. De Duitse krant meldt dat de brief begint met 'In naam van Allah'. De politie is inmiddels een onderzoek gestart of de aanslag op de spelersbus is gepleegd door moslimextremisten.

De spelersbus van Borussia Dortmund was op weg naar het stadion, maar toen het langs een heg reed, gingen drie explosieven af. Naast Dortmund-speler Marc Bartra, raakte ook een politieagent gewond.

''We willen niet te snel conclusies trekken en willen eerst alles gedegen onderzoeken,'' verklaarde een woordvoerder van de politie. Wel maakte de politie bekend dat het om zware explosieven gaat, die gebruikt zijn.