Bizarre wending: Tuchtcommissie negeert strafeis (vijf duels) en spreekt Beugelsdijk vrij!

Bizarre wending: Tuchtcommissie negeert strafeis (vijf duels) en spreekt Beugelsdijk vrij!

Tom Beugelsdijk zal niet geschorst worden. De Haagse verdediger is vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB. Donderdagavond werd het nog bekend dat de aanklager betaald voetbal de schorsing naar vijf wedstrijden had verhoogd. Beugelsdijk is dus 'gewoon' beschikbaar voor ADO - Excelsior.

In het duel tegen NAC Breda, dat ADO met 0-1 wist te winnen door een doelpunt van Beugelsdijk, kreeg NAC-speler Pablo Marri Villar een elleboogstoot van de verdediger. De scheidsrechter miste het voorval, maar na afloop van het duel werd het bekend dat de aanklager hem voor vier wedstrijden wilde schorsen. Donderdagavond werd dit verhoogd naar vijf duels. 

De tuchtcommissie oordeelt aan de hand van tv-beelden dat er wel sprake is van een elleboogstoot, maar dat dit onvoldoende bewijs is voor een veroordeling. "Volgens het reglement heeft een tuchtcommissie namelijk minimaal twee bewijsmiddelen nodig om een straf uit te spreken en dat kan in deze zaak niet worden geleverd volgens de commissie. Beugelsdijk stelt in zijn verklaring dat hij niet heeft gevoeld dat hij zijn tegenspeler heeft geraakt en NAC-speler Pablo Mari Villar verklaart dat hij slechts werd gehinderd door de verdediger van ADO Den Haag," verklaart de KNVB. 

Volgens de directeur van ADO, Mattijs Manders, was er geen sprake van opzet. ''Door de kluwen aan spelers, kan Beugelsdijk nooit hebben gezien of er iemand achter hem stond. Mocht een speler van ons iemand bewust blesseren, dan nemen we zelf maatregelen. We kennen Beugelsdijk als een eerlijke speler.''