DONE DEAL! AZ haalt Aslak Witry als vervanger van Jonas Svensson

AZ heeft een nieuwe rechtsback. De Noor Aslak Witry komt over van het Zweedse Djugardens IF en moet in Alkmaar zijn landgenoot Jonas Svensson op gaan volgen. Witry heeft een contract voor vijf jaar getekend.

Svensson was jarenlang de rechtsback van AZ, maar besloot deze zomer transfervrij te vertrekken uit Alkmaar. Inmiddels heeft de Noor een contract getekend bij het Turkse Adana Demirspor. De Alkmaarders hadden met Yukinara Sugawara een alternatief in huis voor Svensson, maar heeft met de komst van Witry de rechtsback positie nu weer dubbel bezet.

De 25-jarige Witry speelde de afgelopen 2,5 jaar voor Djugardens. De rechtsback was dit seizoen al zeven keer trefzeker voor de club. "Het is een speler die past in onze manier van spelen", legt technisch directeur Max Huiberts uit op de clubwebsite van AZ. "Los van zijn verdedigende kwaliteiten is hij ook sterk aan de bal en brengt hij aanvallende impulsen met zich mee. Hij heeft bewezen over scorend vermogen te beschikken, wat een extra wapen is."