Bijlow maakt zich geen zorgen over leegloop: "Zo werkt het na een sterk seizoen, mij maakt het niet onrustig"

Ook Justin Bijlow trainde deze zomer gewoon door, ondanks zijn opmerkelijk snelle terugkeer bij de Feyenoord-selectie na de Conference League-finale. De doelman gaat met een geheven hoofd het nieuwe seizoen tegemoet en laat zich niet bang maken door het aantal vertrokken spelers: "Feyenoord zal er altijd zijn."

In een interview met het Algemeen Dagblad blikt de jonge doelman uitgebreid terug op het afgelopen seizoen. Voor Feyenoord was het seizoen 2021-2022 seizoen een zeer turbulent seizoen, waarin de selectie het onder leiding van Arne Slot tot de finale van de Conference League wist te schoppen. De finale eindigde helaas voor Feyenoord in een verloren wedstrijd, zelfs nadat Bijlow opmerkelijk snel terugkeerde voor de finale van een zware blessure. Het verlies kwam hard aan voor de publiekslieveling: "Ik ben iemand die dingen snel een plekje kan geven, maar een Europese finale verliezen doet echt pijn."

Daarna ontbrak Bijlow bij de selectie van Oranje voor de Nations League wedstrijden nadat de Feyenoord-staff had afgeraden om mee te reizen. In de plaats daarvan, trainde Bijlow gewoon door bij Feyenoord. "Als ik goed start bij Feyenoord, hoop ik er gewoon weer bij te zitten in september", vertelt de doelman. "Als dat niet zo is, blijf ik vechten."

De leegloop bij Feyenoord

"De categorie spelers waar Ajax en PSV mee aankomen, daar kan Feyenoord zich over het algemeen niet in mengen. Maar dat betekent niet dat er niet aan een sterk elftal wordt gewerkt", stelt Bijlow. Bij Feyenoord is een heuse leegloop aan de gang. Sterspelers Luis Sinisterra, Tyrell Malacia, Bryan Linssen vertrokken werden allemaal verkocht, terwijl Cyriel Dessers en Reiss Nelsson terugkeerden bij hun oorspronkelijke clubs na hun tijdelijke verblijf in Rotterdam. Dit laat de Feyenoord-keeper echter koud: "Zo gaat dat na een sterk seizoen in Europa. Mij maakt het niet onrustig."

"Feyenoord zal er altijd zijn", weet de doelverdediger zeker. "Soms moet je gewoon wat geduld hebben, vorige zomer viel ook ineens alles op zijn plek. Met Jilvairo Dilrosun, Danilo Pereira, Sebastian Szymanski, Mohamed Taabouni en Mats Wiefer heeft Feyenoord in ieder geval al een deel van de gaten opgevuld. Daarbij zijn de Rotterdammers nog niet uitgespeeld op de transfermarkt. 

Een stap hogerop

Bijlow heeft zijn zinnen in ieder geval nog niet gezet op een Feyenoord-exit. "Het is een eer om voor Feyenoord te mogen spelen." Maar de keeper erkent wel dat er een tijd komt dat hij een stap wil maken. "Er komt ooit een moment dat ik een stap wil zetten, ik heb ook ambities. Dat moment komt vanzelf.