Mauro Júnior onder de indruk van teamgenoot: "Ik heb veel waardering voor de manier waarop hij werkt voor het team"

PSV won met ruime cijfers (0-5) op bezoek bij Vitesse. Ondanks dat de Arnhemmers geen tegenstand konden bieden, liet de ploeg van trainer Roger Schmidt waarom zij op dit moment tweede staan in de Eredivisie. Noni Madueke keerde dinsdagavond terug na een blessure en maakte in de GelreDome opnieuw indruk. Zo viel ook ploeggenoot Mauro Júnior op.

"Ik ben pas twee maanden geleden een linksback geworden. En dan is het niet gemakkelijk om tegen Noni te spelen", geeft de Braziliaan eerlijk toe tegenover De Telegraaf. "Hij heeft heel veel kwaliteiten in de één-tegen-éénsituaties. Hij is een van de beste spelers, waar ik tegen heb gespeeld op deze positie. Hij is sterk, explosief op de eerste meters, heeft een goede dribbel en kan zowel links als rechts om je heen. Het is moeilijk om hem af te stoppen. Maar ik moet zorgen, dat ik beter word. Dat kan door tegen de allerbeste tegenstanders te spelen".

Het lukte de Engelse vleugelaanvaller niet om op het scorebord komen, maar ploeggenoot Mauro scoorde wél. Ondanks dat Madueke geen goal maakte, wist hij toch indruk te maken door zijn acties en assists. "Madueke is een topspeler. Hij is in een goede vorm. Ik heb veel waardering voor de manier waarop hij werkt voor het team. Na zijn lange blessure wordt hij elke dag beter op de training. Ik ben heel blij om zo'n speler in ons team te hebben. En ik ben blij dat ik niet tégen hem hoef te spelen", besluit de Braziliaanse linksachter.

Ook interessant