Afscheid komt steeds dichterbij voor Robben: "Het speelt door mijn hoofd, ik spreek er thuis over"

Afscheid komt steeds dichterbij voor Robben: "Het speelt door mijn hoofd, ik spreek er thuis over"

Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat Arjen Robben momenteel aan zijn laatste interlandperiode met het Nederlands elftal bezig is. Als Nederland het WK van 2018 niet haalt, zwaait de 33-jarige sterspeler wellicht af bij Oranje.

''Wil kwalificeren voor WK en erbij zijn''
"Natuurlijk denk ik soms na over hoelang ik kan doorgaan bij Oranje," geeft Robben toe in Voetbal International. "Het speelt door mijn hoofd, ik spreek er thuis over met mijn vrouw. Maar ik ga daar in de buitenwereld geen uitspraken over doen. Ook omdat ik er nog niet uit ben. Op korte termijn ga ik uit van het best mogelijke scenario: dat we ons kwalificeren voor het WK. Daar wil ik bij zijn. Het andere scenario laat ik niet toe in mijn gedachten."

''Het mag nog niet voorbij zijn''
Robben hoopt met heel zijn hart dat het nog niet voorbij is. "Op het hoogste niveau voetballen vraagt een intense wijze van spelen en trainen. Het is een manier van leven, óók buiten de wedstrijden en trainingen om. Trainers en medespelers kunnen je daarin motiveren, maar uiteindelijk moet het allemaal uit jezelf komen. De absolute drang om dag in dag uit het maximale uit jezelf te halen. De brandende ambitie om grote toernooien te spelen met je nationale ploeg. Het heeft me veel moois gebracht. En het mag nog niet voorbij zijn."