Programma Oranje: alles over de tegenstanders in de Nations League

In de Nations League komt het Nederlands Elftal de komende tijd in actie. Waar het clubvoetbal net afgelopen is, is de vakantie voor internationals nog niet van start gegaan. Dit is het programma van Oranje voor de komende maand.

Derby der Lage Landen

In poule A4 van de Nations League treffen België en Nederland elkaar voor de 128e keer. In de voorgaande ontmoetingen was Oranje maar liefst 55 keer te sterk voor België, dat 41 keer wist te winnen. De Derby der Lage Landen eindige 41 keer in een gelijkspel. De laatste keer dat Nederland de zuiderburen trof, was in 2018. Een vriendschappelijke ontmoeting eindigde destijds in 1-1, door doelpunten van Dries Mertens en Arnaut Danjuma. Op vrijdag 3 juni nemen België en Nederland het om 20:45 uur tegen elkaar op

Twee keer tegen Wales

Tegen Wales heeft het Nederlands Elftal een minder rijke historie. De twee landen troffen elkaar tot dus ver slechts acht keer. Oranje wist alle acht de ontmoetingen te winnen. De laatste keer dat Nederland het opnam tegen Wales was in 2015. Die wedstrijd eindige in een 2-4 overwinning, waarin zowel Bas Dost als Arjen Robben goed was voor een doelpunt als assist. De bekendste Welshman die ooit in de Eredivisie voetbalde is Nick Decay. De oud-spits van PSV en Vitesse schopte het tot 55 wedstrijden in de hoogste divisie van Nederland. Tegenwoordig is Gareth Bale dé man aan de kant van Wales. Nederland neemt het woensdag 8 en dinsdag 14 juni om 20:45 uur op tegen Wales.

Bezoek uit Polen

Op zaterdag 11 juni staat de achttiende ontmoeting met Polen op het programma voor Oranje. Het Nederlands Elftal wist in voorgaande jaren acht keer te winnen van Polen, dat drie keer te sterk was. Zes keer eindigde een ontmoeting met Polen in een gelijkspel. In 2020 troffen de twee landen elkaar ook al eens in de Nations League. De eerste ontmoeting wist Nederland met 1-0 te winnen, waarna Polen later met 1-2 te sterk was. Aan de kant van Polen is Robert Lewandowksi de absolute man in vorm. De spits was afgelopen seizoen goed voor maar liefst 50 doelpunten in 46 wedstrijden. Twee interlands speelde Lewandowksi al tegen Nederland, waarin hij niet tot scoren kwam.