‘Onderzoek NRC was bekend bij Ajax’

De NRC heeft laten weten dat Ajax op de hoogte was van het onderzoek door de krant naar Overmars. Zo zouden de Amsterdammers contact hebben gezocht met enkele journalisten van het nieuwsmedium.

De club uit Amsterdam zou contact hebben opgenomen met de journalisten nadat een van de vrouwen, die de krant had benaderd, intern aan de bel had getrokken. Vervolgens heeft de club snel gehandeld en gereageerd op het onderzoek door laat op de zondagavond het statement naar buiten te brengen dat Overmars en Ajax uit elkaar gingen. Een journalist van het NRC, Fabian van der Poll, kreeg een telefoontje van een woordvoerder van Ajax over het onderzoek. “Ik heb hem verteld dat we onderzoek deden naar grensoverschrijdend gedrag. Ik vond zelf dat ik daar open over moest zijn.”

Statement Ajax zorgde voor nieuwe situatie

Van der Poll legt uit dat de snelle actie van Ajax heeft geleidt tot meer druk op het NRC. Dit statement kwam redelijk onverwacht en zorgt ervoor dat de krant meer haast moet maken met het uitbrengen van het onderzoek. Het NRC zou aanvankelijk meer tijd willen nemen met de publicatie van het onderzoek en deze daarmee later uit willen brengen, dit verandert nu dus, na het statement van Ajax en alle ophef rondom het schandaal.

Feyenoord-doelman vertrekt