Spelerspaspoort Andraz Sporar

Spelersprofiel van Andraž Šporar (Ljubljana, 27 februari 1994), transfertarget van Feyenoord.

andraz sporar

In de zoektocht naar een nieuwe spits zou Feyenoord uitgekomen zijn bij Andraz Sporar. De Sloveen startte zijn voetballoopbaan in zijn geboorteplaats Ljubljana. Daar doorliep hij de jeugdteams van Olimpija Ljubljana, MNK Ljubljana en Interblock Ljubljana. Bij de laatstgenoemde club maakte Sporar in 2011 zijn debuut op tweede hoogste niveau van Slovenië. In 21 wedstrijden was Sporar goed voor 10 doelpunten. In 2012 keerde de spits terug bij Olimpija Ljubljana, waar hij vervolgens drie jaar onder contract staat. Sporar was in 108 wedstrijden goed voor vijftig doelpunten en achttien assists.

In 2016 kwam er voor Sporar een einde aan het voetballen in Slovenië, toen hij voor 3.8 miljoen euro vertrok naar FC Basel. Zijn tijd in Zwitserland was allesbehalve succesvol. In twee seizoenen tijd kwam Sporar 26 keer in actie en zorgde hij slechts voor één doelpunt. Arminia Bielefield haalde Sporar in 2017 op huurbasis naar Duitsland, maar ook daar wist Sporar geen potten te breken. Na tien wedstrijden en twee doelpunten keerde de spits terug bij Basel, om vervolgens verkocht te worden aan Slovan Bratislava.

In Slowakije kreeg Sporar het scoren weer onder de knie. Sporar wist in 78 wedstrijden zestig keer te scoren en zeventien assists te geven. Deze statistieken leverde Sporar in de winter van 2020 een transfer op naar Sporting Lissabon. Tijdens zijn debuut seizoen was Sporar goed voor zes doelpunten in zestien wedstrijden. Na een half jaar mocht de Sloveen meer ervaring op doen in Portugal. Tijdens een huurperiode bij Braga moest Brogar het vaak doen met invalbeurten en hier en daar een basisplaats. Hierdoor kwam de teller van Broger slechts op drie doelpunten in 21 opwachtingen.

Zijn debuut in het nationale elftal van Slovenië maakte Sporar op 11 november 2016. Als invaller mocht hij zeven minuten meedoen tegen Malta. Op 4 juni 2021 speelde Sporar zijn dertigste interland voor Slovenië.

Al enige tijd is Sporar samen met zijn beeldschone vriendin Mia Mujadzic Golob.