"Ziyech gaat nooit voorop in de strijd en zijn techniek wordt overdreven"

Aad de Mos heeft stevig uitgehaald naar Hakim Ziyech. De voormalig voetballer noemt in de Pantelic Podcast de gebreken van de spelmaker van Ajax.

"Hij gaat nooit voorop in de strijd en laat zich afbluffen in bepaalde wedstrijden. Hij kan zo twintig ballen naar de verkeerde kleur spelen, maar dan nog blijven mensen hopen dat het bij de volgende bal wel lukt", aldus De Mos over Ziyech. "Hij moet Ajax met Dusan Tadic en Daley Blind kampioen maken, maar dat gebeurt niet."

Techniek overdreven

Waar De Mos kritisch is over Ziyech, is hij een stuk positiever over Donny van de Beek. "Als Ajax slecht speelt, haalt hij een zes. Hij heeft altijd de drive om er toch wat van te maken. Zijn techniek wordt ook onderschat, terwijl die van Ziyech juist overdreven wordt. Zijn first touch is zo ongelooflijk goed."

Mentaliteitsprobleem

De Mos denkt dat Ajax, dat de afgelopen weken dure punten verspeelde in de titelrace met PSV, een mentaal probleem heeft. "Ze kunnen een wedstrijd niet lezen. In De Kuip kan ik me dat nog voorstellen. (...) Maar tegen Heerenveen niet. Je zag het al tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten, waar Noussair Mazraoui bijvoorbeeld alles deed wat hij niet moest doen. En dat heeft zich vertaald in de twee wedstrijden tegen Heerenveen, waar je één keer slecht presteert en de tweede keer goed wegkomt."