Engelse media roemt Ajax-aanvaller: "Nieuwe parel"

Ajax verloor afgelopen dinsdagavond in de blessuretijd met 2-1 van Liverpool. Na ruim een kwartier spelen kwam de Engelse topclub op voorsprong door Mohamed Salah. Echter tien minuten later schoot Mohammed Kudus de Amsterdammers op gelijke hoogte. De Ghanees kan rekenen op complimenten vanuit de Britse media: "De nieuwste parel van Ajax", zo schrijft de BBC.

Kudus maakte tien minuten na de openingstreffer van Liverpool de gelijkmaker door hard via de onderkant van de lat binnen te schieten. De Ghanees is na het verkrijgen van een basisplaats onder Alfred Schreuder op dreef in Amsterdam en dat is de Britse media niet onopgemerkt gebleven: "Hij was uitstekend op dreef bij het 4-0 pak slag van Rangers en zijn felle treffer op Anfield was een teken van de kwaliteit die de krachtige, vaardige aanvaller bezit", aldus de BBC. Kudus werd afgelopen zomer nog in verband gebracht met een vertrek en verscheen niet op de training om zo een transfer te forceren. Inmiddels heeft de Ghanees zijn plek in het basiselftal van Alfred Schreuder verovert en lijkt hij uit te groeien tot een van de belangrijkste spelers.