5 wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB beker om naar uit te kijken!

Clubs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen divisie en lagere niveaus van de Nederlandse voetbalpiramide beginnen deze week aan hun tocht naar de felbegeerde finaleplek in De Kuip. De KNVB beker staat weer op het punt van beginnen en in de eerste ronde staan er al diverse mooie potten op het programma, waarvan eentje tussen twee Eredivisionisten.

Advertorial! Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

FC Eindhoven - Willem II

Willem II degradeerde vorig seizoen naar de Keuken Kampioen divisie, waar FC Eindhoven al seizoenen lang speelt. Waar men zou verwachten dat een degradant bovenin meedraait in plaats van een vaste deelnemer op het tweede niveau, is het tegenovergesteld het geval. FC Eindhoven bekleedt momenteel de derde plek, op drie punten achter de koploper. Willem II staat zesde. Een mooie confrontatie dus in de eerste ronde van de KNVB beker.

FC Eindhoven wint in eigen huis van Willem II (3.25)

Roda JC - Heracles Almelo

Roda JC voetbalt al een tijdje in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers waren lange tijd niet weg te denken uit de Eredivisie en kwamen 20 jaar geleden nog uit in de UEFA cup tegen AC Milan. De tegenstander van Roda JC in de eerste van de KNVB beker is Heracles Almelo. De club uit Overijssel degradeerde vorig seizoen na zeventien seizoen uit de Eredivisie. Heracles is momenteel koploper, terwijl Roda JC de vijfde plek bekleedt. Een mooi affiche in het bekertoernooi.

Heracles Almelo en Roda JC spelen gelijk na 90 minuten (3.60)

Excelsior - MVV

Excelsior promoveerde vorig seizoen na een knotsgekke play-off finale naar de Eredivisie. De meest recente wedstrijd van de Rotterdammers was niet om over naar huis te schrijven (7-1, verlies tegen Ajax), maar in de beker hopen ze zich te revancheren. MVV speelt al ruim 20 jaar op het tweede niveau nadat het in 2000 degradeerde uit de Eredivisie. Dit seizoen doet MVV het boven verwachting goed en mag het zich de best presterende Limburgse club in de Keuken Kampioen divisie noemen. MVV staat vierde en treft met Excelsior de nummer twaalf van de Eredivisie.

MVV wint op bezoek bij Excelsior (5.50)

ADO '20 - FC Emmen

FC Emmen keerde na één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie terug naar de Eredivisie, maar draait momenteel niet op volle toeren. De club uit Drenthe won slechts één duel en verloor er zes. Hierdoor bekleden ze de zeventiende plek, omdat ze een beter doelsaldo hebben dan hekkensluiter FC Volendam. De tegenstander in de KNVB beker is ADO '20 uit Heemskerk. De club uit Noord-Holland kent een weergaloos seizoen op het vierde niveau van de Nederlandse voetbalpiramide en gaat met tien punten voorsprong op de nummer twee aan kop. 

FC Emmen en ADO '20 spelen gelijk na 90 minuten (6.60)

NEC - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard kende een stroeve start vol onrust in de Eredivisie, maar inmiddels is het lek in Limburg boven. De club met Burak Yilmaz in de spits is sinds 10 september ongeslagen en behaalde de afgelopen vijf wedstrijden elf punten. NEC staat dit seizoen in de Eredivisie bekend als 'Koning Gelijkspel'. De Nijmegenaren won slechts één van de tien wedstrijden, verloren er twee en speelden maar liefst zeven keer gelijk. De competitiewedstrijd eerder dit seizoen tussen Fortuna en NEC in Nijmegen eindigde, zoals te verwachten was, ook in een gelijkspel.

Fortuna Sittard wint op bezoek bij NEC (3.95)