Nemen Mark Rutte en Hugo de Jonge met lege stadions wraak voor oplaaiend voetbalhooliganisme?

Hugo Borst haalt in zijn column voor het Algemeen Dagblad keihard uit naar Mark Rutte en Hugo de Jonge. Die bepaalden namens het kabinet dat er voorlopig geen fans welkom zijn bij de voetbalwedstrijden vanwege de oplaaiende corona-besmettingen. 

"Sinds het kabinet liet uitlekken dat sportwedstrijden de komende drie weken (maak er maar drie maanden van) zonder publiek zullen plaatsvinden, verkeer ik in een staat van woede die grenst aan nihilisme. ‘You talkin’ to me?’ zei ik tegen Rutte. Bij die andere redder des Vaderlands, De Jonge, deed ik hetzelfde en het voelde goed om even Travis Bickle te zijn", legt Hugo Borst uit.

Laaienlichters

"De cultuurbarbaren kennen Taxi Driver natuurlijk niet", beseft Borst. "Geen paniek, heren politici. Zelfs woedend is er de tegenwoordigheid van geest dat voetbal slechts voetbal is. Een bijzaak. Wél een belangrijke bijzaak. En dat realiseren die laaienlichters zich dan weer al te goed. Dat ­weten we weer van de secretaris-generaal van de KNVB, Gijs de Jong. Die blijkt verdomd goed ingevoerd", weet hij. "RIVM en OMT zien geen enkele reden de sta­dions leeg te houden. Dit schudden Rutte & De Jonge uit hun louche mouwen. Misschien is het mede wraakneming vanwege oplaaiend voetbalhooliganisme", besluit Borst, die daarmee wijst op diverse incidenten rondom 'beladen' wedstrijden als FC Twente - Heracles Almelo en NEC - Vitesse.