Duitsland weer in de ban van Götze; WK opeens geen gekke gedachte meer

Het heeft even geduurd, maar in Duitsland spreekt men weer vol lof over Mario Götze. De middenvelder is na zijn vertrek bij PSV beland bij Eintracht Frankfurt en is daar goed aan het seizoen begonnen. In Duitsland reist zelfs al de vraag of 'Super Mario' met Die Mannschaft mee moet naar het WK. 

Eintracht Frankfurt won afgelopen weekend met 4-0 van RB Leipzig. Götze was een van de hoofdrolspelers tijdens de knappe prestatie van de Duitse subtopper. 'Hoe hij vandaag voetbalde: plezier, passie, slim, intelligent en zekerheid in de passing', analyseerde Lothar Matthäus bij Sky Deutschland. 'Hij nam altijd de juiste beslissingen. Dit is de Mario die we willen zien en die we kennen.'

Waar de Duitser bekend staat om zijn aanvallende prestaties, legde hij tegen RB Leipzig meer kilometers af dan alle andere spelers op het veld (11,4). Ook veroverde hij elf ballen. 'Kortom, een topprestatie', besloot Matthäus zijn analyse. Het is niet eerste keer dat de middenvelder dit seizoen indruk maakt, hij mistte namelijk nog geen wedstrijd in de Bundesliga. 

Götze wordt door zijn recente prestaties dus aan een rentree bij het Duitse elftal gelinkt, maar hoeft daar zelf nog niks van te weten. 'Het is geen thema voor me. Ik focus me op de club en wat hier gebeurt', reageerde de intelligente middenvelder die na afloop van de wedstrijd wel wilde bevestigen dat hij een goede band met bondscoach Hansi Flick heeft.