Deze ploegen kunnen Ajax en PSV treffen in de Europa League

De groepsfase van de Europese toernooien zit erop en Ajax en PSV kunnen zich opmaken voor de tussenronde van de Europa League. Aanstaande maandag vindt in het Zwitserse Nyon de loting plaats. Welke ploegen kunnen Ajax en PSV treffen?

In een Champions League-groep met Napoli, Liverpool en Rangers finishte Ajax als derde. De ploeg van Alfred Schreuder verzekerde zich daarmee van een plek in de tussenronde van de Europa League. PSV is door de tweede plek in de Europa League ook van de partij in de tussenronde.

Ajax stuit op een van de nummers twee van de Europa League. Een weerzien met PSV behoort niet tot de mogelijkheden, omdat clubs uit hetzelfde land elkaar in de tussenronde niet kunnen loten. Een van de mogelijke tegenstanders is het Manchester United van Erik ten Hag, Antony, Lisandro Martínez en Donny van de Beek. Verder kunnen de Amsterdammers stuiten op Stade Rennais, AS Roma, Union Berlin, FC Midtjylland, FC Nantes en AS Monaco.

Mogelijke tegenstanders Ajax in de Europa League (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Mogelijke tegenstanders Ajax in de Europa League

Voor PSV wacht een zware kluif in de tussenronde. De Eindhovenaren treffen namelijk een van de nummers drie van de Champions League. FC Barcelona of Juventus kan dus zomaar uit de koker rollen. Bayer 04 Leverkusen is de op papier minst sterke club in dit rijtje. De Duitsers staan momenteel op een teleurstellende zestiende plek in de Bundesliga.

Mogelijke tegenstanders PSV in de Europa League (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Mogelijke tegenstanders PSV in de Europa League

Feyenoord (Europa League) en AZ (Conference League) hebben de poulefase als groepswinnaar afgesloten en stromen daardoor automatisch door naar de achtste finales. De wedstrijden in de tussenronde staan op 16 en 23 februari op het programma. Een dag na de returnwedstrijden vindt de loting voor de achtste finales plaats, die duels worden op 9 en 16 maart afgewerkt.