Terugkeer Luis Suárez bij Ajax zeker niet uitgesloten: "Natuurlijk zou hij graag terugkeren"

Nicolás Lodeiro speelde in het seizoen 2010/2011 samen met Luis Suárez bij Ajax en de landgenoten hebben het nog vaak over hun tijd in Amsterdam. Hoewel Lodeiro zijn belofte nooit helemaal inloste, bewaart de middenvelder van Seattle Sounders nog warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. Ook geeft hij in een interview met Ajax Showtime de Amsterdamse fans hoop: Luis Suárez zou openstaan voor een terugkeer naar Ajax.

"Hoe vaak ik met Luis Suárez praat over mijn tijd bij Ajax? Altijd! Het was voor ons allebei een geweldige ervaring. In het voetbal is niets zeker, maar natuurlijk zou Suárez op een dag graag terugkeren. Hij weet niet precies wanneer. Het hangt helemaal af van de omstandigheden."

Na een goed begin ging het met Lodeiro onder Frank de Boer bergafwaarts, al neemt hij dit zijn toenmalige trainer niet kwalijk: "Hij was niet de trainer die mij naar Ajax haalde, dus het is begrijpelijk dat hij andere spelers wilde gebruiken dan de vorige coach. Die dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal."