Eintracht Frankfurt verslaat Rangers FC na strafschoppen in Europa League-finale

Eintracht Frankfurt heeft voor de tweede keer in de clubhistorie de Europa League gewonnen. De formatie van Oliver Glasner rekende in de finale na strafschoppen af met Rangers FC.

Joe Aribo opende na iets minder dan een uur spelen de score in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De spits van Rangers FC profiteerde optimaal van een defensieve uitglijder van Eintracht Frankfurt.

Doelpunt van Joe Aribo (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

De Duitsers gingen niet bij de pakken neerzitten en kwamen zo'n tien minuten later langszij via Rafael Borré. Na negentig minuten stond het nog altijd 1-1, waardoor er verlengd moest worden.

Gelijkmaker van Rafael Borré (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

In de verlenging creëerde Rangers FC een aantal grote mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Zo kreeg Ryan Kent dé kans om de Schotten op voorsprong te schieten, maar hij stuitte op doelman Kevin Trapp.

Zodoende moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen. Eintracht Frankfurt nam de penalty's uiteindelijk beter dan Rangers FC en won met 5-4.