Voorbeschouwing Ajax-Go Ahead Eagles: vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen!

Ajax en Go Ahead Eagles staan zondagavond tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. De aftrap is om 20:00 vanwege het Europese duel van Ajax in Dortmund. De Amsterdammers zijn koploper in de Eredivisie met 26 punten na elf duels. Go Ahead doet het verrassend goed voor een promovendus, de ploeg van Kees van Wonderen staat op de achtste plaats na elf duels.

Vorm

Ajax leek tegen Heracles Almelo (0-0) vorige week de absolute topvorm even kwijt na galavoorstellingen tegen Dortmund (4-0) en PSV (5-0). Maar de uitwedstrijd tegen de Borussen leverde een 1-3 overwinning én overwintering in de Champions League op. Hoewel er een uur lang tegen tien man werd gespeeld is een 1-3 overwinning heel erg knap.

Ajax wint in Dortmund en stelt overwintering in de Champions League veilig...

Go Ahead Eagles verbaast vriend en vijand door de goede prestaties in de Eredivisie. De club uit Deventer staat op een achtste plaats na 11 duels. Heracles (4-2), Vitesse (1-2), Almere City (0-2) en Fortuna Sittard (4-3) moesten er allemaal aan geloven de afgelopen weken. Na de oorwassing tegen AZ (5-0) op 26 september is de stijgende lijn ingezet. Of Go Ahead ook in de Johan Cruijff Arena wonderen kan verrichten is de vraag.

Verwachtingen

Ajax is de duidelijke favoriet voor zondagavond. Met een Champions League overwintering op zak zal het zelfvertrouwen weer tegen de plinten klotsen. Ajax zal ook ongetwijfeld de nare smaak uit de mond willen spoelen na het gelijkenspel in Almelo. Aan de zijde van Go Ahead Eagles zal gehoopt worden dat het geen afstraffing wordt zoals tegen Cambuur (9-0).

Vermoedelijke opstellingen

Bij Ajax zijn Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber de rest van het seizoen uitgeschakeld door een liesblessure en een gescheurde kruisband. Verder is de selectie van Erik ten Hag helemaal fit.

Bij Go Ahead Eagles is Sam Crowther lang uitgeschakeld vanwege een ontstoken hartspier. Frank Ross heeft een gescheurde knieband en Turan Tuzlacik heeft last van een enkelblessure. Deze drie spelers zullen zondagavond niet meedoen. De rest is fit.