'Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Feyenoord'

Donderdagavond neemt Feyenoord het in de Beker op tegen Sc Heerenveen. Volgens Chris Woerts is dit de ‘belangrijkste wedstrijd van het seizoen’ voor de Rotterdammers. Dat zegt de sportmarketeer in de Dick voor Mekaar-podcast.

Weet Feyenoord te winnen in Heerenveen, dan bekert het door naar de halve finale. De winnaar van de KNVB Beker plaatst zich dit jaar rechtstreeks voor de Europa League, terwijl plaats drie in de Eredivisie goed is voor een plek in de nieuwe Conference League.

“Het is eigenlijk de Europacup 3. Het is een voortzetting van de oude Europacup 1, 2 en 3. Het is bedoeld om de kleine landen te laten instromen in Europa. Daar gaat de UEFA geld voor vrijmaken. In het eerste jaar is er zo'n 375 miljoen te verdelen tussen de clubs. Dat is een welkome meevaller voor vooral de clubs uit Oost-Europa", legt Woerts uit.

“De Europa League zou prima zijn voor Feyenoord. Dan krijg je zes a zeven miljoen euro startgeld. Dat is voor Feyenoord bittere noodzaak om alles te redden. Anders wordt het heel lastig. Ze moeten natuurlijk de supporters terugbetalen en ook de businessclubmensen krijgen hun geld terug. Als er dan geen Europees voetbal is, dan is dat funest. Je moet donderdag dus winnen, want je speelt in de halve finale thuis. Alles moet daarvoor wijken, dit is de belangrijkste wedstrijd van het jaar!."