De laatste drie ontmoetingen tussen Feyenoord en sc Heerenveen

Feyenoord neemt het woensdag in De Kuip op tegen sc Heerenveen. De Friezen zullen met veel zelfvertrouwen afreizen naar Rotterdam, aangezien ze de laatste vijf Eredivisie-duels alleen verloren van AZ. Bovendien heeft Feyenoord het vaak lastig tegen de Friezen. Hieronder de laatste drie ontmoetingen tussen beide clubs.

17 februari 2021: Krankzinnige bekerwedstrijd

De meest recente ontmoeting tussen beide teams was op 17 februari 2021 voor de KNVB-beker. Feyenoord stond in Friesland op een 1-3 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. De wedstrijd kantelde toen aanvoerder Steven Berghuis met rood het veld moest verlaten. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam de thuisploeg vervolgens terug door maar liefst drie keer te scoren in tien minuten. De thuisploeg ging wonder boven wonder naar de halve finale van de KNVB-beker.

27 januari 2021: Pijnlijke avond voor Feyenoord

In het Abe Lenstra Stadion was het Joey Veerman die de score tegen Feyenoord opende op 27 januari 2021. De Rotterdammers speelde deze wedstrijd een dramatische pot en wisten geen eens te scoren. Kort na de rust, werd de wedstrijd zelfs al beslist door Mitchell van Bergen. Het werd een pijnlijke avond voor de ploeg van Dick Advocaat.

23 december 2021: Hattrick-held Bryan Linssen

In de veertiende speelronde van de Eredivisie kreeg Feyenoord sc Heerenveen op bezoek. De thuisploeg won vrij gemakkelijk van de Friezen met 3-0. De grote man aan de kant van de Rotterdammers was Bryan Linssen. De kleine aanvaller was deze wedstrijd namelijk goed voor een hattrick.

Ook interessant