Valentijn Driessen schreeuwt om ontslag Rai Vloet na leugens bij dodelijk ongeluk

Heracles Almelo heeft Rai Vloet geschorst omdat hij gelogen heeft over de omstandigheden van het dodelijk ongeluk dat hij veroorzaakte. In tegenstelling tot wat de aanvallende middenvelder zelf beweerde, had hij ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en tot overmaat van ramp reed hij liefst 203 kilometer per uur.

Dat staat in het proces-verbaal dat is ingezien door De Telegraaf. Valentijn Driessen vindt een schorsing alleen niet voldoende en stelt dat Vloet met onmiddelijke ingang ontslagen moet worden: "Als je 203 kilometer per uur rijdt, heb je totaal geen controle of macht meer over dit moordwapen."

"Heracles moet hem ontslaan"

Vloet beweerde zelf niet harder dan de toegestane 130 kilometer per uur te hebben gereden: "Hoe is het in godsnaam mogelijk? Waar zit je verstand op het moment dat je de auto instapt. Ik kan me niet voorstellen dat Heracles dit niet wist. Dit komt uit het procesverbaal. Ik snap niet waarom hij nog speler van Heracles. Het aangrijpende is dat Vloet een lulverhaal ophangt bij Heracles TV. Hij is bijna het slachtoffer als je het mag geloven. Dan hoor je dat er nauwelijks contact is opgenomen met het gezin... Voor deze man is gewoon geen ruimte meer in het Nederlandse profvoetbal. Dit moet afgelopen zijn. Heracles moet hem ontslaan. Ik denk niet dat er ook maar een club in Nederland is die het aandurft om Vloet te contracteren," zo laat hij in De Telegraaf weten.