André Onana moet opvolger David de Gea worden bij Manchester United

Manchester United zou interesse hebben in André Onana, zo weet The Independent dinsdag te melden. De Engelse club zou zich bij Ajax willen melden als David de Gea de club verlaat. De Spaanse doelman zit in zijn laatste contractjaar en zou de overstap kunnen maken naar Real Madrid en Paris Saint Germain. 

Naast Onana, die ongeveer 50 miljoen euro moet kosten en de belangrijkste kandidaat is, zou ook Jan Oblak een optie zijn. De 26-jarige doelman van Atletico Madrid steekt niet onder stoelen of banken ontevreden te zijn bij zijn club, maar volgens The Independent is een overgang niet erg waarschijnlijk. Oblak verlengde zijn contract onlangs tot medio 2023 en in die overeenkomst zit een afkoopclausule van 120 miljoen euro, iets waarmee Atletico geïnteresseerde clubs af hoopt te schrikken.

Alle reddingen van André Onana dit seizoen (Tekst gaat verder onder de video)

Cillessen
Onana heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2022 en is op dit moment met Kameroen in voorbereiding op de Afrika Cup. De sluitpost speelt sinds 2015 in Amsterdam. Het afgelopen seizoen had hij een belangrijk aandeel in de successen in de Eredivisie, TOTO KNVB Beker en Champions League. Naast Onana wordt ook Jasper Cillessen genoemd bij de Engelse topclub, al lijkt Benfica de beste papieren te hebben voor de reservedoelman van Barcelona.