Huntelaar sluit zomerse overstap naar Ajax niet uit, ondanks "heel goede speler" Dolberg

Klaas-Jan Huntelaar staat er eventueel voor open om in de zomer terug te keren naar Ajax.

In gesprek met de Telegraaf geeft de 33-jarige aanvaller aan dat hij niets kan met de "jaarlijkse speculatie van de media" over een eventuele terugkeer in Amsterdam, maar voegt daaraan toe: "Het is wel duidelijk dat ik bij Ajax een heel goede tijd heb gehad, ik altijd heel positief over die club ben geweest en ik een terugkeer niet uitsluit. Aan het einde van het seizoen ga ik rustig kijken. Het moet voor Ajax en voor mij passen."

Een winterse overgang naar Ajax zit er in ieder geval niet in. Huntelaar wil daar pas in de zomer naar kijken. Voor nu concentreert hij zich op fit worden en weer voor Schalke spelen.

De club uit Gelsenkirchen kocht deze week een nieuwe spits; Guido Burgstaller van 1. FC Nürnberg en daarmee zag Huntelaar de concurrentie weer iets toenemen. De Nederlandse spits kwam dit seizoen in zeven competitieduels tot nu toe eenmaal tot scoren.

Dolberg

Overigens lijkt Huntelaar zich te beseffen dat hij ook bij Ajax een belangrijke concurrent tegenkomt. Over Kasper Dolberg zegt hij: "Kasper is een groot talent, een heel goede speler. Hij is een echte spits. Dolberg neemt in het veld de goede beslissingen en gaat daar vol voor. Ik vind dat hij het erg goed doet."