Cillessen over Catalonië-referendum: "Voor Piqué leeft het meer dan voor mij"

Cillessen over Catalonië-referendum: "Voor Piqué leeft het meer dan voor mij"

Jasper Cillessen stond afgelopen zondag met Barcelona tegenover Las Palmas. Maar het werd een apart duel. Vanwege de rellen rondom het Catalaanse-referendum in de strijd om onafhankelijkheid, werd het duel zonder supporters gespeeld. De Nederlandse doelman begrijpt waarom Catalaanse spelers het moeilijk hadden.

''Ik ben geen Catalaan, dus voor mij is het anders''
De Spaanse regio Catalonië is in volle strijdt voor onafhankelijkheid en organiseerde afgelopen zondag een volgens de Spaanse overheid illegaal referendum. Omdat Barcelona geen risico wilde lopen op puntenaftrek, werd het duel tegen Las Palmas in een leeg Camp Nou gespeeld: ''Het was wel een rare wedstrijd, zo zonder publiek. Ik ben geen Catalaan, dus voor mij is het anders,'' vertelt Cillessen in vertrek met Voetbal International.

''Wij zijn niet de slechteriken, we willen gewoon stemmen''
Verdediger Gerard Piqué had veel moeite met het spelen van het duel en wilde, samen met onder anderen Sergi Roberto, graag zien dat het duel werd gestaakt. Na afloop stond Piqué met tranen in de ogen de media te woord: ''Ik ben én ik voel me Catalaan en vandaag ben ik trots op de mensen van Catalonië. We zijn geen minderheid, er zijn miljoenen van ons. Wij zijn niet de slechteriken, we willen gewoon stemmen.''

''Het doet ook wel wat met een speler''
"Na de wedstrijd heb ik de beelden ook gezien. Voor hem leeft het meer dan voor mij," aldus Cillessen. "Kijk, het doet ook wel wat met een speler. Als je gewend bent elke wedstrijd voor een kleine honderdduizend man te spelen en nu voor een leeg stadion... En wetende waarom...," concludeert de ex-Ajacied, die het met het Nederlands elftal de komende week opneemt tegen Wit-Rusland en Zweden.