Drama in Honduras: Fans in het gedrang tijdens kampioenswedstrijd, 4 doden en 25 gewonden

Drama in Honduras: Fans in het gedrang tijdens kampioenswedstrijd, 4 doden en 25 gewonden

Wat een feest had moeten worden, liep uit op een groot drama. De kampioenswedstrijd in Honduras tussen Motagua en CD Honduras van zondagavond zorgde voor gedrang bij de ingangen, waar honderden mensen naar binnen probeerden te komen. Er zijn tenminste 4 doden gevallen en 25 mensen gewond geraakt.

Motagua won de wedstrijd met 3-0 en werd zo kampioen, maar alle aandacht ging naar de tragedie. Een woordvoerder van de University Teaching Hospital heeft verteld dat de slachtoffers zijn overleden door zuurstoftekort en meerdere gebroken botten. Een ongeboren baby is ook overleden nadat de moeder zware verwondingen opliep.

Het ongeval gebeurde voor de wedstrijd, die ondanks alles doorging. Het Estadio Tiburcio Carías Andino zat al met 30.000 mensen vol terwijl er nog honderden mensen met tickets buiten waren. Deze mensen werden boos en drongen naar binnen. Motagua ontkent dat de club teveel tickets heeft verkocht en zegt dat er neppe tickets in de omloop waren. Beide clubs en de bond hebben hun medeleven betuigd.