Ten Hag doet Engelse pers denken aan Van Gaal: "Looking a cow in the ass"

Erik ten Hag en zijn Manchester United verspeelden donderdagavond een 2-0 voorsprong tegen Sevilla in de kwartfinale van de Europa League (2-2). Rust zat er voor de Engelse ploeg niet in, zondag staat er namelijk alweer een wedstrijd in de Premier League op het programma. Vrijdagmiddag schoof Ten Hag dan ook aan voor de persconferentie van zijn club, waar hij de aanwezige journalisten enorm verbaasde.

Ten Hag kreeg namelijk vele vragen over zijn wisselbeleid tegen de Spanjaarden. Nadat hij daar eerder op de dag al uitleg over had gegeven, kwam hij er tijdens de persconferentie nogmaals op terug: "Waar ik vandaan kom zeggen ze: You're looking a cow in the ass. Yeah, a cow in the ass", zo vertelde de Nederlander. "Dat is gemakkelijk, maar als een van de spelers die ik wisselde had laten staan en die was tegen een tweede gele kaart aangelopen, dan hadden jullie aan mij gevraagd waarom ik dat risico zou nemen.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Van Gaal

De uitspraak doet denken aan de tijd van Louis van Gaal bij Manchester United. Ook hij vertaalde Nederlandse uitdrukkingen vaak letterlijk en dit zorgde regelmatig voor komische reacties. Bekijk hieronder een paar van zijn beste Engelse uitspraken in zijn tijd bij de 'Red Devils'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers