Wilfred Genee reageert op vertrek: "We waren in de veronderstelling dat we bij RTL door zouden gaan"

Wilfred Genee heeft tekst en uitleg gegeven op de overstap van RTL naar Talpa. De presentator van Voetbal Inside hoopte op een slagvaardige RTL in de contractonderhandelingen en wil meer programma's gaan presenteren dan hij bij zijn huidige werkgever doet. 

Samen met René van der Gijp en Johan Derksen is Genee vanaf komende zomer te zien op Veronica. "We waren in de veronderstelling dat we bij RTL door zouden gaan", zegt hij in gesprek met Radio Veronica. Dat was ook onze intentie. We kwamen er maar niet uit met z'n allen."

"Vorige week kwam John de Mol opeens voorbij. Die zei: kunnen we een keer praten? Die schetste in tien minuten een beeld dat RTL in 4,5 maand niet lukte. Het zou voor mij ook lastig worden bij RTL. Ik geef toe dat het een prachtig plaatje is in z'n totaliteit. Financieel speelt het natuurlijk ook een rol", geeft Genee eerlijk toe. 

Genee kreeg van RTL alleen mondeling toegezegd dat hij meer programma's mocht presenteren, maar tot zijn verbazing haalde de zender vervolgens Twam Huys en Art Rooijakkers binnen. "Toen ik het gister kwam vertellen bij RTL, zaten ze ineens klaar met een heel pakket van programma's die ik kon gaan doen. Ik heb daarvoor meerdere keren gezegd: word nou concreet, zeg nou wat ik kan gaan doen."

'Voor mij werd het steeds duidelijker: dit is het moment. Dan moet het zo zijn. Ik heb een beetje mixed-feelings. Als RTL nou gewoon wat slagvaardiger was geweest, waren we gewoon gebleven."

De komende vier jaar kunnen we gelukkig nog van VI genieten, alleen dan op een andere zender.