Sneijder baalt van vertrek bij Oranje: "Ik ben recordinternational, had graag anders afscheid genomen"

Wesley Sneijder had graag een afscheid  bij het Nederlands Elftal gehad zoals Arjen Robben dat kreeg. Dat heeft de recordinternational, die onlangs zijn afscheid bij Oranje aankondigde, laten weten in gesprek met de NOS

Sneijder kreeg onlangs bezoek van bondscoach Ronald Koeman, die aangaf te gaan bouwen aan een nieuw Nederlands Elftal zonder de 33-jarige middenvelder. Voor Sneijder is er dus geen officiële afscheidswedstrijd, zoals Robben die had tegen Zweden. 

"Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen. Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational", zegt de voormalig voetballer van Ajax en Real Madrid tegenover de staatsomroep. "Zoals Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is."

Ik heb wel gedacht: ik heb tegen Portugal gedebuteerd, ik heb onder Ronald Koeman bij Ajax gedebuteerd, hoe mooi zou het dan zijn om onder Koeman bij het Nederlands elftal te eindigen tegen Portugal? Maar het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk over doen", besluit Sneijder.