Valentijn Driessen is lovend over Giovanni van Bronckhorst: "Je zag ook hoe druk hij bezig was"

Niet iedereen is kritisch op Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Zo is Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, lovend over de 43-jarige oefenmeester. Hij zag dat Van Bronckhorst de 3-0 nederlaag tegen Ajax goed oppakte met een 5-1 overwinning tegen ADO Den Haag, in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Weinig kans voor VVV-Venlo

"Vorig jaar werd het 1-1, maar de wedstrijd van zondag wordt niks voor VVV", zegt Driessen in Kick Off Eredivisie. "Het had wel iets kunnen worden voor VVV Venlo als Feyenoord van ADO Den Haag had verloren, als ze waren uitgeschakeld in het bekertoernooi. Dan zou er reuring gekomen zijn."

Jorgensen in topvorm

"Maar 5-1 winnen van ADO Den Haag en Nicolai Jørgensen die weer in topvorm is.  Hij is langzaam daar naartoe gegroeid. Tegen Willem II speelde Jørgensen een dramatisch wedstrijd maar tegen ADO maakte hij het verschil. VVV Venlo is normaal gesproken te zwak om het Feyenoord moeilijk te maken."

Goed gemanaged

 "Na de nederlaag tegen Ajax heeft hij het goed gemanaged", vervolgt hij zijn verhaal. "Hij speelde ook met zijn sterkste formatie tegen ADO Den Haag met Robin van Persie, Jørgensen en Steven Berghuis. Je zag ook aan hem, langs de kant van het veld, hoe druk hij bezig was. Hij voelde zelf ook dat die wedstrijd een omslagpunt had kunnen zijn van goed naar slecht en alles wat daar bij komt kijken. Dat heeft hij goed gemanaged. Deze ploeg zal het opnieuw oppakken tegen VVV. Dan blijft de schade beperkt tot tien punten achterstand op PSV."