Kort geding in zaak Labyad: Aannemer wil beelden van vermeende mishandeling in handen krijgen

De aannemer die aangifte heeft gedaan tegen Ajax-speler Zakaria Labyad wegens een vermeende mishandeling spant nu een kort geding aan. Hij wil de beelden in handen die er op zouden wijzen dat hij zou zijn mishandeld bij de woning van Labyad. 

Het incident gebeurde in juli 2020, maar kwam in oktober van dit jaar pas aan het licht. Er bleek toen aangifte te zijn gedaan tegen Labyad en enkele familieleden wegens een vermeende mishandeling. Dit kwam voort uit frustratie over een niet betaalde rekening. De man had werkzaamheden verricht aan de villa van de Ajax-middenvelder, die zou daar niet tevreden over zijn geweest. 

De aannemer kreeg geen contact meer met Labyad en ging verhaal halen bij zijn woning. Daar zou hij zelfs bedreigd zijn met een vuurwapen. Dat zou ook op beeld staan. Labyad deed op zijn beurt aangifte tegen de aannemer wegens bedreiging en huisvredebreuk. 

Camerabeelden

De camerabeelden bij de woning van Labayd hebben het incident vastgelegd. Een deel van de beelden is in handen van juridisch adviseur Karim Aachboun. Via het gerechtshof kreeg hij samen met de aannemer voor elkaar dat zij de volledige beelden mochten zien. Het recherchebureau zegt nu dat de beelden zouden zijn vernietigd. De aannemer neemt daar geen genoegen mee. 9 december wordt dit middels een kort geding uitgevochten. De aannemer eist de beelden alsnog op en wil ook een ander rechercheteam op de zaak.