Geen afscheidswedstrijd voor Robin van Persie bij Oranje en Feyenoord

Robin van Persie heeft geen behoefte aan een afscheidswedstrijd bij Feyenoord of het Nederlands elftal, als hij straks gestopt is met voetballen. De 35-jarige Feyenoorder is bezig aan zijn laatste halfjaar als prof, maar hij heeft genoeg aandacht gehad. Dat zegt hij in Voetbal International.

Van Persie houdt er niet van om de spotlights op te zoeken. "Als ik eerlijk moet zijn: die ererondes en afscheidswedstrijden... Ik vind het allemaal een beetje geforceerd. Ik heb al zo veel aandacht gehad in mijn carrière. Uit principe wilde ik ook nooit bedanken voor Oranje, ook al voelde ik natuurlijk zelf ook wel dat het einde naderde. Maar ik vind: voor je land bedank je gewoon niet", zegt hij in VI.

"Hele carrière is een afscheidswedstrijd"

De topscorer aller tijden van Oranje is dankbaar voor alles wat hij heeft meegemaakt als voetballer, ook in het Nederlands elftal. "Uiteindelijk hebben we samen mooie en minder leuke momenten gehad en iedereen is er getuige van geweest. Ik had echt nooit durven dromen dat ik 102 interlands ging spelen, vijftig interlandgoals zou maken, de hele wereld over zou gaan reizen met mijn clubs en het nationale team… In feite is mijn hele carrière mijn afscheidswedstrijd."

"Zocht nooit aandacht"

Een afscheidsduel is niets voor de geboren Rotterdammer, zo legt hij zelf uit. "Misschien ben ik wel veel te nuchter, ik heb gewoon niet de behoefte nog een keer een afscheidswedstrijd te spelen. Eigenlijk zocht ik nooit naar aandacht, zoiets moet in je karakter zitten. Sommige jongens vinden ze lekker, de spotlights, ik voel me prettig low profile."

Vooruitblik Van Persie op tweede seizoenshelft, vorige week vanaf het trainingskamp in Marbella: