VIDEO'S: De mooiste momenten in Oranje van recordinternational Wesley Sneijder

Wesley Sneijder stoot vrijdagavond in het WK-kwalificatie duel tegen Luxemburg recordinternational Edwin van der Sar van zijn troon af. De aanvallende middenvelder van Galatasaray start in de basiself van nieuwe bondscoach Dick Advocaat en komt dan op 131 interlands, één meer dan oud-doelman Edwin van der Sar. Hieronder staan de 5 moosite momenten van Wesley Sneijder als international.

5) Debuut Nederlands elftal - Oefeninterland 2003

Wesley Sneijder maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut in het Nederlands elftal. Op 30 april 2003 kwam hij in het oefenduel met Portugal meteen na rust in het veld.De bondscoach in dat jaar was Dick Advocaat, de man die vrijdagavond Wesley Sneijder in de basis laat starten en de middenvelder zo laat kronen tot recordinternational. De oefeninterland was het begin van een prachtige interlandcarrière voor de nummer 10.

4) Op schoot bij Jack van Gelder - WK 2010

Nadat het Nederlands elftal in de halve finale van het WK in Zuid-Afrika Uruguay naar huis stuurde, vond het gebruikelijke interview met de NOS plaats. Althans, gebruikelijk? Rafael van der Vaart en Nigel de Jong schoven bij Jack van Gelder aan. En Sneijder? Die ging op schoot zitten bij de oud-NOS-verslaggever. Legendarische beelden!

3) Sneijder met belangrijke gelijkmaker tegen Mexico - Laatste 16 WK 2014

Het WK van 2014 was het toernooi van de keepers. In de wedstrijd om een plek in de kwartfinale, tegen Mexico, bleek dit eens te meer. Keeper van Mexico, Ochoa, leek wel een octopus in het doel. Bijna alles hield de sluitpost eruit. Totdat daar Sneijder met een ouderwetse knal het net vond. Ochoa was kansloos. Sneijder, die door Van Gaal vaak buiten de selectie werd gelaten om de middenvelder te prikkelen, schoot al zijn frustratie eruit. Heerlijke beelden!

2) Fantastisch spelende Sneijder tegen Frankrijk - EK 2008

De groep des doods. Met de twee finalisten van het WK 2006 in de groep leek de loting voor de groepsfase van het EK 2008 in eerste instantie alles behalve gunstig. Maar niets bleek minder waar. Italië werd met 3-0 makkelijk opzij gezet. Even later stond Frankrijk op het programma. Kon Oranje opnieuw stunten? Ja! Mede dankzij een geweldig spelende Sneijder en een prachtig doelpunt van de middenvelder wist Oranje met 4-1 van Frankrijk te winnen.

1) Doelpunten tegen Brazilië - Kwartfinale WK 2010

2010 was hét jaar van Wesley Sneijder. Bij Internazionale pakte de nummer 10 samen met toenmalig hoofdcoach Mourinho vijf hoofdprijzen, waaronder de Champions League. Sneijder schitterde niet alleen in het blauw-zwart van Inter, maar ook in het shirt van Oranje. Met zijn goals en assists was de middenvelder de belangrijkste man van het Nederlands elftal op het WK 2010. In de kwartfinale van het eindtoernooi tegen Brazilië ontpopte Sneijder zich tot nationale held. Brazilië zette Oranje een lange tijd onder druk, maar Sneijder scoorde twee keer en Nederland stond op zijn kop. Het Nederlands elftal ging naar de halve finale!