Van Bommel pareert kritiek: "Je kan ook zeggen: fantastisch dat jullie in punten gelijk staan met Ajax"

Mark van Bommel is het niet eens met de kritiek op PSV, die sinds de winterstop fors is toegenomen. De trainer van de Eindhovenaren vindt het opvallend dat hij en zijn ploeg veel verwijten krijgen terwijl titelconcurrent Ajax juist kan rekenen op veel lof. Van Bommel vindt dat krom en wijst naar het feit dat de twee ploegen evenveel punten hebben. 

"Het is maar net hoe je het bekijkt", zegt Vam Bommel over de kritiek op PSV in gesprek met De Telegraaf. "Zoals dat ook geldt voor de situatie dat iedereen lyrisch is over Ajax en niet over ons. Je kan ook zeggen: fantastisch dat jullie in punten gelijk staan met Ajax, want dat is topniveau."

Wisselbeleid 

Van Bommel krijgt de laatste maanden veel kritiek op zijn wisselbeleid. "Weet je wat het mooie is aan het trainersvak? Dat je spelers kunt helpen en dat wanneer je wisselt, het elftal beter wordt. Dan heb je dus invloed op de stand en op de tegenstander. Dan kan je dus zeggen: je begint verkeerd. Maar een wedstrijd vraagt soms wat anders. Dan blijkt bijvoorbeeld dat de ruimte op een andere plek op het veld ligt dan verwacht. Daar moet je dan op anticiperen. In de rust heb je de meeste tijd om maatregelen te nemen."