Opvallend verhaal: Remko Pasveer raakte al voor Benfica - Ajax geblesseerd

Eerder werd al bekend dat niet Remko Pasveer, maar André Onana aan de aftrap zal verschijnen voor Ajax in het duel met Go Ahead Eagles zondagmiddag. De doelman maakt zijn rentree door blessureleed bij zowel Pasveer als Jay Gorter. Pasveer stond afgelopen woensdag nog onder de lat in het duel met Benfica (2-2), maar was toen al geblesseerd, zo blijkt nu.

De 38-jarige doelman heeft in een reactie aan de club laten weten dat hij geblesseerd is geraakt aan een vinger. Pasveer heeft aangegeven dat hij de blessure opliep, nog voordat er werd afgetrapt in het duel met Benfica. “Het was de laatste bal van de warming-up. Vaak zetten we elkaar nog even op scherp met dat soort schoten. Die bal kwam niet goed op mijn vinger, dat gebeurt wel vaker. Dan is het een kwestie van tape erom en door.”

Pijn nam na duel pas toe

Ondanks de blessure startte Pasveer dus gewoon onder de lat bij Ajax. Pas na de wedstrijd ondervond de doelman de zwaardere pijn, zo gaf hij toe. “In het hotel laat in de avond nam de pijn toe en mijn vinger was ook een stuk dikker geworden.” Het is nog niet bekend hoelang Pasveer uit de roulatie zal zijn. “Ik baal er enorm van want we zitten in een goede reeks en spelen veel wedstrijden achter elkaar die allemaal belangrijk zijn”.

Feyenoord-doelman vertrekt