Onana keept tegen Go Ahead; wat je moet weten over de doelman

André Onana keept zondag het duel van Ajax tegen Go Ahead Eagles, door de blessures van collega keepers Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg. De doelman keept niet veel meer voor de Amsterdammers sinds zijn schorsing. Wij zetten alles op een rij wat je over de keeper uit Kameroen moet weten.

Schorsing

Onana werd in februari 2021 geschorst door een dopingovertreding. De doelman had Furosomide geslikt, terwijl hij een pijnstiller wilde nemen. Dit kwam hem op een schorsing van negen maanden te staan door de UEFA. In september mocht de keeper de training hervatten, waarna hij in november weer wedstrijden mocht spelen.

Laatste Eredivisie-duel

Het laatste duel dat Onana in de Eredivisie keepte was op 31 januari 2021. De doelman 25-jarige doelman hield toen de nul op bezoek bij AZ. Ajax won die dag met 0-3 in Alkmaar. Vlak voor het duel tegen FC Utrecht volgde de schorsing, waardoor Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen keepte. Dit seizoen zat Onana sinds zijn terugkeer op de bank bij Ajax, maar keepte in de Eredivisie nog niet.

Het laatste duel dat Onana keepte (AZ - Ajax 0-3)

Laatste duel voor Ajax

Onana kwam dit seizoen, nadat zijn schorsing afliep, twee keer in actie voor Ajax. Zijn eerste duel was in de KNVB Beker tegen Barendrecht. Ajax won met 4-0. Het laatste duel dat Onana keepte was in de Champions League tegen Besiktas. Dat was het laatste groepsduel, terwijl de Amsterdammers al zeker waren van de achtste finale. Het duel werd door Ajax gewonnen met 1-2.

Volgend seizoen

Onana is bezig aan zijn laatste maanden bij Ajax. Ook dat is één van de redenen dat hij dit seizoen Remko Pasveer als eerste doelman voor zich heeft. Het contract van de doelman loopt na dit seizoen af, waardoor hij transfervrij zal vertrekken. Officieel is het nog niet, maar de 25-jarige keeper zal na dit seizoen gaan spelen voor het Italiaanse Internazionale.

Ook interessant