Peter Bosz over transfer Justin Kluivert: ''Niet verstandig''

Justin Kluivert ruilde Ajax afgelopen zomer in voor AS Roma. Veel mensen hadden hun twijfels bij de overstap van de negentienjarige aanvaller. Ook Peter Bosz, die één seizoen met de vleugelspeler werkte, heeft zijn bedenkingen.

Twee jaar geleden liet Peter Bosz het jonge talent debuteren in de hoofdmacht van Ajax. De oefenmeester had graag gezien dat Kluivert wat langer bij de Amsterdammers was gebleven: ''Bij Ajax zou hij dit seizoen gewoon vijftig wedstrijden gaan spelen. Dat aantal gaat hij bij Roma niet halen'', vertelt Bosz in gesprek met het NRC.

Twee invalbeurten
Roma telde afgelopen zomer ongeveer zeventien miljoen euro neer voor het jonge talent. Verder dan twee invalbeurten kwam Kluivert vooralsnog niet: ''Dat is toch jammer. Justin moet wel minuten gaan maken'', aldus  Bosz.

Ondanks dat Kluivert nog geen basisplaats heeft weten te bemachtigen bij de Romeinen, heeft Bosz nog goede hoop dat zijn voormalig pupil een mooie loopbaan gaat beleven: ''Hij gaat er wel komen. Momenteel pikt hij veel op in het Italiaanse voetbal. Dat is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling.''