Stam twijfelt over slagen Ten Hag-move: "De tegenstand in Engeland is hoger om hetzelfde te bereiken als bij Ajax"

Jaap Stam plaatst zijn vraagtekens bij het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United. Waar de stemming in Engeland feestelijk is, kijkt Stam naar het geheel en denkt hij dat de 52-jarige oefenmeester zich niet zo makkelijk zal aanpassen aan de Premier League.

De Engelse topclub maakte donderdagmiddag definitief bekend dat de huidige Ajax-trainer na dit seizoen verkast naar de Premier League als opvolger van interim-manager Ralf Rangnick. "Wat hij bij Ajax doet, gaat hij ook bij United doen. Er is alleen een groot verschil tussen de Eredivisie en de Premier League", zegt Stam tegen Sky Sports. "Zowel Ajax als United is welvarend, maar het verschil is dat de Eredivisie niet zo sterk is".

De bikkelharde verdediger heeft respect voor de Europese prestaties die Ten Hag met Ajax heeft geleverd. "Om hetzelfde te doen in Engeland, zal hij geld uit moeten geven en spelers met bepaalde kwaliteiten moeten aantrekken. Ze moeten in zijn filosofie passen. De tegenstand in Engeland is hoger om hetzelfde te bereiken als bij Ajax", besluit Stam.