'Blind staat niet onwelwillend tegenover transfer naar Antwerp'

Daley Blind zat met het Nederlands elftal in Qatar voor het WK, maar werd in verband gebracht met een transfer naar het Belgische Royal Antwerp FC. Er is nog geen contact geweest tussen Ajax en de Belgen, laat clubwatcher Mike Verweij weten.

In de laatste weken is een basisplaats voor de linksachter een vraagteken geworden, daardoor lijkt een overstap naar een nieuwe club te behoren tot één van de mogelijkheden. De clubleiding van Ajax hoopt wel een transfersom te kunnen ontvangen. Ajax moet eerst de afweging maken: laten we hem transfervrij gaan? Dan heb je geen back-up voor Wijndal meer, dus zij zullen een transfersom willen hebben", legt Verweij uit.

Antwerp en Overmars willen Blind ophalen bij Ajax

Door een mogelijke deal komt de huidige werkgever van Blind weer in contact met een oude bekende, namelijk Marc Overmars. Na zijn vertrek bij Ajax vertrok hij naar de zuiderburen, maar de voormalig technisch directeur van de Amsterdammers mikt op een transfervrije overstap. "Antwerp is serieus geïnteresseerd, maar zij willen geen afkoopsom betalen. Dan moet Ajax zeggen: we willen van het salaris af en we halen wel een ander alternatief. Blind wil wel die kant op, denk ik", besluit Verweij.

Ook interessant