Besluit Abramovich betekent mogelijk faillissement Chelsea

Chelsea is er nog altijd niet in geslaagd een nieuwe eigenaar te vinden. Na het veelbesproken vertrek van Roman Abramovich vanwege de Russische invasie in Oekraïne, moet Chelsea nu zelfs vrezen voor een faillissement. Abramovich zou namelijk terugkomen op een besluit om de Engelse topclub tegemoet te komen.

Nadat Abramovich vertrok bij Chelsea, zou de Rus een flink bedrag aan leningen niet terug willen vragen. Diverse Engelse media, waaronder Sky Sports, melden nu dat Abramovich terug is gekomen op dat besluit. De zakenman wil de miljoenen terugzien op zijn bankrekening, waardoor faillissement dreigt.

De Britse overheid gaf Chelsea een speciale licentie waardoor de voetbalclub beperkt kon opereren. Deze licentie is geldig tot 31 mei, waardoor Chelsea dreigt te verdwijnen als de verkoop tegen het einde van de maand niet is afgerond. Doordat Abramovich zijn miljoenen wil, komt de totaalprijs voor een overname van Chelsea op een slordige drie miljard euro uit.

Of Chelsea nog een nieuwe eigenaar krijgt, is dus spannend. Todd Boehly, een Amerikaanse zakenman, zou op polepositie liggen. Eerder werd nog gesproken van een samenwerking tussen topsporters Lewis Hamilton en Serena Williams en zakenman Martin Broughton.